Griphen Frost nieuwe productlijn van Arla Plast, PetG materiaal met frost look

Posted in Geen categorie
Griphen Frost nieuwe productlijn van Arla Plast, PetG materiaal met frost look

griphen-frost-muurGriphen Frost is een geëxtrudeerd brandvertragend Co-polyester plaatmateriaal met matte frost-look. Mogelijke toepassingsgebieden zijn onder andere binnenverlichting, verkoopdisplays, beursstands, binnenhuisarchitectuur, displays, vitrines.
Het frost-effect is niet het gevolg is van oppervlaktetextuur zoals bij satijn acrylaat, maar is gebaseerd op pigmenten. Hierdoor vervlakt de frost-look niet of nauwelijks bij warmvervormen. Dit in tegenstelling tot oppervlaktetexturen die uitvloeien onder invloed van hoge temperaturen zoals bij satijn acrylaat.

Deze eigenschappen, in combinatie met de prettige verwerkingsmogelijkheden die PETG van nature biedt, maken dit materiaal tot het ultieme materiaal voor vacuümvormen en warmbuigen in een groot aantal toepassingsgebieden.
Het materiaal heeft sterk brandvertragende eigenschappen, hetgeen van belang is in verband met de steeds strenger wordende brandvoorschriften. De prachtige lichtspreidende eigenschappen (waardoor lampen niet of nauwelijks zichtbaar zijn) en deze brandvertragende eigenschappen maken dit materiaal tot de oplossing in binnenverlichtingtoepassingen.

Griphen Frost heeft een tot 5 maal hogere slagvastheid vergeleken met acrylaat, hetgeen minder breuk en fouten gedurende transport, bewerking en installatie tot gevolg heeft. Beschikbaar in diktes van 2 tot 8 mm, en uit voorraad in helder, opaal en glaslook tint te verkrijgen. Andere kleuren zijn beschikbaar op aanvraag. GRIPHEN FROST is een hoogwaardige kunststof die uitstraling combineert met uitstekende prestaties.

Ga naar productcategorie: GRIPHEN FROST

Leave a Reply